Джокович: Най-добрият ми мач от началото на сезона



21-05-2017 11:34 | Станко Димов

Поставеният под №2 в схемата Новак Джокович направи блестящо представяне в полуфиналния двубой от „Мастърс 1000” турнира в Рим срещу Доминик Тийм. Ноле се наложи с 6:1, 6:0 след само 59 минути игра и в неделя ще се опита да спечели за 5-и път надпреварата във Вечния град.

„Без никакво съмнение това беше най-добрият ми двубой за годината, а може би и от повече време насам. Наслаждавах се на всяка една минута на корта днес. Беше перфектният мач за мен. Всичко, което опитвах да направя, се получаваше дори по-добре от желаното. Нямам какво друго да кажа, освен че съм благодарен, защото отдавна работя, за да запиша подобно представяне”, коментира Джокович, който продължава да има 100% актив на полуфинали в Рим – 8:0 (общо в турнира 41 победи и 6 загуби).

На финала днес Джокович ще срещне 16-ия в схемата Александър Зверев, който отстрани Джон Иснър. Ноле е на победа от своята 31-а „Мастърс 1000” титла, докато Зверев за първи път в кариерата си е на финал на турнир от подобен ранк. В неделя двамата ще се изправят един срещу друг за първи път.

„Той е приятно момче, харесвам го. Познавам го от много години, видях как израства. Познавам по-големия му брат. Беше невероятно да го видя преди 10-12 години обикаляше наоколо с ракети в ръка, а сега ще играя срещу него на толкова голям турнир”, коментира Ноле.

„Той (Саша Зверев) започва по великолепен начин професионалната си кариера и напълно заслужи мястото си на финала. Но аз ще се опитам да направя така, че той да не посегне към трофея в неделя, бъдете сигурни”, каза още сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини