Джокович се подигра с Тийм по пътя към финала в Рим



20-05-2017 22:08 | Николай Драганов

Световният №2 Новак Джокович нанесе унизителна загуба на Доминик Тийм по пътя към финал на "Мастърс" турнира в Рим.

 

Сърбинът се наложи с 6:1, 6:0 над своя съперник, който вчера успя да прекъсне серията от 17 поредни победа на Рафаел Надал.

 

В битка за титлата във Вечния град Ноле ще срещне Александър Зверев, който по-рано днес надигра Джон Иснър.

 

Загубата е още по-шокираща за австриеца, като се има предвид, че това бе втори мач на Джокович за деня. По обяд той довърши двубоя си от четвъртфиналите срещу Хуан Мартин дел Потро.

 

Това бе пета победа от пет мача за Ноле срещу Тийм, но определено най-болезнената за австриеца. Световният №7 меко казано не успя да повтори играта си от мача с Надал, а за сметка на това съперникът му изигра един от най-добрите си мачове през сезона. 


Ноле започна ударно мача, като почти не даваше точки на Тийм, независимо кой от двамата сервираше. Австриецът успя да спечели едва шест точки в първите пет гейма, като на два пъти загуби подаването си и изостана с 0:5. "Геврекът" в тази част се размина, след като Тийм най-после успя да разпише, но секунди по-късно Ноле взе подаването си за 0 за 6:1.


Прошка обаче нямаше във втория сет, в който Ноле набързо дръпна с два пробива и резултат 3:0. Единствените възможности в мача за Тийм се отриха в четвъртия гейм, но сърбинът спаси две точки за пробив. Това сякаш още повече отчая австриеца, който загуби подаването си за трети път, взимайки само една точка в петия гейм. Само няколко минути Джокович затвори мача с гейм на 15, като по този начин остави Тийм със само един спечелен гейм в мача.


Утре Джокович ще търси пета титла във Вечния град, където е шампион пред 2008, 2011, 2014 и 2015 година. През миналата година той отстъпи на финала на Анди Мъри. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини