Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин



18-05-2017 09:05 | Любомир Тодоров

Програмата на "Мастърс 1000" турнира в Рим снощи предложи два двубоя, които бяха римейк от Мадрид седмица по-рано. В единия Вавринка взе реванш, а в другия Тийм затвърди доминацията си.


Третият поставен швейцарец Стан Вавринка победи Беноа Пер от Франция с 6:3, 1:6, 6:3 и си върна загубата от този съперник в "Каха Махика", отново във втори кръг.


Финалистът от 2008-а контролираше мача в първия сет и го спечели сравнително лесно. Но във втория Стан все едно не беше на корта, редеше грешка след грешка, счупи ракета от безсилие и Пер изравни бързо частите. Вавринка се мобилизира и проби за 1:0 в решителния сет, след което не даде на опонента си дори да стигне за точка за рибрейк. Така 32-годишният тенисист от Лозана записа успех №22 в италианската столица.


Следващият му съперник е американският гигант Джон Иснър.


Доминик Тийм продължи да впечатлява с формата си на клей. В повторение на полуфинала от Мадрид той отново отстрани уругваеца Пабло Куевас, този път със 7:6(4), 6:4 и е на осминафинал.


В първата част Куевас проби и при 5:4 сервираше за сета. Австриецът обаче реагира светкавично, направи рибрейк и в последствие взе тайбрека. Във втората част Тийм проби за 4:3 и затвори двубоя за час и 43 минути.


За Доминик това беше 15-а победа на червени кортове за сезона при само 3 загуби. Той спечели титлата в Рио де Жанейро и отстъпи на финалите в Барселона и Мадрид на Рафаел Надал.


За да стигне четвъртфинал 23-годишният Тийм ще трябва да отстрани и Сам Куери. Американецът спря квалификанта от Германия Ян-Ленард Щруф след 6:4, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини