Джокович: Имах нужда от нова мотивация в себе си



16-05-2017 09:18 | Николай Драганов

Световният №2 Новак Джокович ще опита да се доближи до завърщане на върха в ранглистата, като за целта ще трябва да стигне до трофея от "Мастърс" турнира в Рим, спечелен през миналата година от Анди Мъри. След това сърбинът ще има тежката задача да защити титлата си от "Ролан Гарос", която до голяма степен промени хода на кариерата му през миналата година по това време.


Джокович успя да спечели дългоочакваният трофей в Париж и влезе в елитния клуб на играчите, които са печелили всички турнири от Големия шлем. Постигането на тази цел обаче сякаш доведе до загуба на мотивация за сърбина - факт, който самият той признава.


"Ако мога да опиша моят тенис в една дума, чувствам се в преход. След като спечелих "Ролан Гарос" не знаех как ще се чувствам. Никога не съм имал подобно усещане след спечелването на голям трофей, да трябва да се завръщам и да търся нови начини да се мотивирам и вдъхновявам".

 

"Но през миналата година открих някаква празнина за първи път в живота ми по отношение на мотивацията. Имах нужда от няколко месеца да премисля нещата и да открия отново магията на корта", призна сърбинът.


Победата на Ноле в Париж беше последвана от шокираща загуба още в трети кръг на Уимбълдън от Сам Куери. В Ню Йорк той достигна до финал, но отстъпи на Стан Вавринка, а в началото на този сезон беше отстранен още във втори кръг на Australian Open от 117-тия в света Денис Истомин. 


"Началото на годината беше добро, спечелих в Доха. За съжаление изгубих в Австралия, но ментално се чувствах все по-добре. Просто я нямаше играта ми. Щастлив съм, че достигнах до полуфиналите в Мадрид, което беше най-добрият ми резултат тази година. Това ми показва, че съм на прав път", коментира бившият №1. Той е категоричен, че желанието му за победа е непоколебимо.


"Ако не исках да спечеля всеки мач, всеки турнир от Шлема и да бъда №1 в света, тогава просто нямаше да играя тенис професионално. Разбира се, че искам да печеля, но хората понякога не разбират е, че трябваше да потърся дълбоко в себе си нова мотивация, за ново начало и нова страница", обясни той.


Този следобед Новак Джокович открива кампанията си с двубой срещу състезаващият се за Великобритания Алиаз Бедене. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини