Матадора е безсмъртен



13-05-2017 18:46 | Николай Драганов

Четирикратният носител на трофея от "Мастърс" турнира в Мадрид Рафаел Надал спечели епизод №50 от знаменитото си съперничество с актуалния носител на трофея от испанската столица Новак Джокович в двубой от полуфиналите в тазгодишната надпревара.

 

Рафа се наложи с 6:2, 6:4 в отделните части и записа 24-та победа над Ноле, който вече има само два успеха повече. По този начин испанецът се класира за финал, където очаква победителя от сблъсъка между Доминик Тийм и Пабло Куевас.

 

Това бе 14-та поредна победа за Надал, който за последно загуби от Роджър Федерер на финала на турнира в Маями. След това Рафа е безапелационен на клей, като успя да спечели два трофея - в Монте Карло и Барселона и е само на победа от трети.

 

С днешния си успех Надал сложи край и на една от най-тежките си серии в кариерата изобщо - той бе загубил последните седем сблъсъка с Джокович, като за последно успя да го победи през 2014 година на Ролан Гарос. Нещо повече - всички тези поражения дойдоха без Рафа да успее да спечели дори един сет. 

 

Страхотната форма на Надал, огромната му мотивация и не на последно място - турбулентният период, през който преминава сърбинът, обаче си казаха думата и испанецът наруши тази статистика.

 

Мачът започна перфектно за Надал, който успя да пробие на 0 още при първото подаване на Джокович. Рафа затвърди сравнително лесно, а след това даде само една точка на своя съперник при второто му подаване в мача. Минути по-късно с гейм на 0 испанецът вече водеше с 4:0, преди най-после Джокович да запише един гейм на сметката си. При 5:2 Надал имаше шанс за нов пробив с цената на сетбол, но Ноле все пак се справи, само за да прехвърли инициативата на Надал, който взе лесно подаването си и затвори частта.


По сходен начин започна и втория сет - пробив за Надал и бърза преднина от 2:0. Джокович намали, а малко след това успя да се възползва от колебания в играта на съперника и записа първият си и единствен пробив в мача, изравнявайки за 2:2. Радостта на сръбските фенове обаче бе кратка, тъй като още в следващия гейм Надал отново стигна до пробив и поведе. Сервирайки са мача, Надал пропусна два мачбола и дори му се наложи да спаси една точка за пробив, но от третия опит бе точен, слагайки край на черната си серия срещу Джокович и класирайки се на финал в Мадрид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини