Рафа срещу Ноле за 50-и път (снимки)



12-05-2017 19:13 | Любомир Тодоров

Четирикратният шампион от турнира в Мадрид Рафаел Надал е на полуфинал.


Поставеният под №4 испанец се наложи над Давид Гофен от Белгия със 7:6(3), 6:2 след повече от два часа игра. Следващият съперник на Надал ще бъде Новак Джокович. Двамата ще се срещнат за 50-и път като сърбинът води с 26-23 победи.


В първата част Рафа диктуваше играта, но не успя да реализира нито една от шестте си точки за пробив, благодарение и на хладнокръвието на финалиста от София и Ротердам. На свой ред Гофен имаше брейк пойнт в петия гейм, но левичарят от Манакор го отрази спокойно. В тайбрека Надал натрупа преднина и поведе с 6:2 точки, след което реализира втория си сетбол, за да затвори частта след час и 11 минути игра.


В следващия сет испанецът стигна до пробив за 2:1, което накара деветхилядната публика, сред която бяха и звездите на Реал Серхио Рамос и Лука Модрич, да избухне в аплодисменти. Белгиецът обаче отказа да се предаде и в следващия гейм, продължил 9 минути, имаше 4 точки за рибрейк, но накрая Рафа затвърди след бекхенд в аут на съперника. Развръзката настъпи в седмия гейм, когато след изключителна игра и на двамата Надал реализира петата си точка за пробив. После носителят на 14 титли от Големия шлем сервира за мача и го затвори в гейм на 15.

ГАЛЕРИЯ НА НАДАЛ - ТУК!

Рафа и Ноле се срещат за първи път този сезон. Последната им среща беше отново на червено, на турнира в Рим през май 2016-а, когато белградчанинът спечели със 7:5, 7:6. Двамата изиграха един маратонски полуфинал в Мадрид през 2009 година, в който отново надделя испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини