Григор напусна Мадрид след мега драма (снимки)



11-05-2017 20:58 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000” турнира на червени кортове в Мадрид. Най-добрият български тенисист записа една от най-драматичните загуби в кариерата си, отстъпвайки с 6:4, 4:6, 6:7 (9) пред Доминик Тийм (Австрия) след повече от 2 часа и половина игра.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК!

Димитров има за какво да съжалява, тъй като освен пробив преднина в сетове №2 и №3, пропусна и цели 5 мачбола в тайбрека на финалната част и се размина с второ участие на четвъртфинал в Мадрид. Българинът пропиля аванс 6:3 точки, а след това имаше мачболи и при 7:6 и 9:8 точки. От своя страна Тийм приключи двубоя при втория си мачбол за 11:9 точки.

Преди това, Димитров имаше преднина съответно 3:1 и 4:1 гейма във втория и третия сет. Като цяло срещата беше изключително равностойна, а след последната точка победата отиде на сметката на австриеца.

За Тийм това беше втори успех от три двубоя срещу най-добрия ни тенисист. В спор за място на полуфинал австриецът ще срещне „щастливия губещ” Борна Чорич, който по-рано през деня „разчисти пътя” побеждавайки с 2:0 сета миналогодишния финалист и актуален водач в ранглистата Анди Мъри.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров е „Мастърс 1000” в Рим, който започва другата седмица.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини