Солиден Гришо прекърши Карлович



10-05-2017 22:46 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа солидна победа над 22-рия в света Иво Карлович във втори кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид. Гришо се наложи с 6:3, 7:5 в отделните части и се класира за трети кръг, където го очаква световният №9 Доминик Тийм.


Това е четвърти успех за Димитров над Карлович в шест мача помежду им, като българинът вече има три поредни победи над 211-сантиметровия хърватин с бомбен сервис. През миналата година Димитров отпадна в първи кръг, а в тазгодишното си участие досега е натрупал 90 точки за ранглистата. 


По този начин Гришо изравни постижението си в Мадрид от 2013 и 2014 година, когато достигна до трети кръг, но беше спрян съответно от Стан Вавринка и Томаш Бердих. Ако успее да регистрира още една победа, Димитров ще изравни и най-доброто си постижение в испанската столица, което дойде през 2015 година, когато българинът беше спрян на четвъртфиналите от Рафаел Надал.


Днешният двубой срещу Карлович стартира по странен начин за Димитров, който изостана с 0:40 още в първия си сервис гейм, но успя да спаси и трите точки за пробив, да затвори подаването си, а минути по-късно и на свой ред да реализира първата открила се пред него точка за пробив. В петия гейм Гришо спаси нови две точки пред Карлович и успя да поведе с 4:1, а до края на сета не допусна нови колебания, като в последния девети гейм успя да затвори подаването си на 0.


Вторият сет беше още по-оспорван, като и двамата тенисисти печелеха почти безапелационно подаванията си до 5:5. В този момент Димитров дочака своя миг, успя да стигне до три точки за пробив, а Карлович спаси две от тях, но при третата Димитров бе точен и поведе в ключов момент. Сервирайки за мача българинът повтори упражението от първата част и отново не даде дори точка на Карлович, реализирайки още първия си мачбол.


До този момент Димитров и следващият му съперник Доминик Тийм са изиграли два мача от професионалния тур помежду си, като делят по една победа. Австриецът спечели първия им сблъсък през 2016 година в Акапулко, но Гришо взе реванш през този сезон в Бризбън по пътя към титлата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини