Рафа: Вече съм по-добре



Рафа: Вече съм по-добре
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
09-05-2017 09:39 | Николай Драганов

Стартът на тазгодишния "Мастърс" в Мадрид за Рафаел Надал беше забавен заради инфекция в ухото, като за радост на испанеца организаторите поставиха първия му двубой срещу Фабио Фонини в програмата чак за сряда. 


30-годишният Надал вече тренира и не скри задоволството си от допълнителния ден почивка. Рафа влиза в надпреварата като фаворит след като успя да спечели титлите в Монте Карло и Барселона в последните две седмици.


"В петък отидох на доктор и той ми каза, че имам инфекция в ухото. Не е нещо много важно, но ме притеснява, предизвиква главоболие и ме кара да се чувствам зле", заяви Надал, който отмени първата си пресконференция заради този проблем.


"Вече се чувствам по-добре, имах възможност да тренирам няколко часа. Очаквах да стартирам във вторник, но след тази случка е по-добре да започна в сряда", призна Надал. Испанецът има всички шансове да измести Роджър Федерер от четвъртото място в ранглистата, както и да застане начело на годишната такава, където също в момента е застанал швейцареца.


"В момента се чувствам добре, много съм щастлив с моя старт на сезона. Не визирам само началото на клей сезона. Мисля, че като цяло бяха няколко много добри месеца. Нуждаех се от титла, след като играх няколко финала и съм много щастлив, че го постигнах. Постигнатото от мен в Монте Карло и Барселона е нещо страхотно, нещо много трудно. Но вече сме в друг много важен турнир, другите остават в миналото", подчерта Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини