Кой ще бъде следващият съперник на Димитров?



09-05-2017 08:45 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще научи днес името на своя втори съперник в "Мастърс" турнира в Мадрид. Той ще бъде излъчен от двубоя между Иво Карлович и Роберто Баутиста Агут, който е с начален час 13:00 часа българско време на корт "Маноло Сантана".


Иво Карлович е от Хърватия, на 38 години и се намира под №22 в световната ранглиста, като е популярен със своя бомбен сервис, който в добри дни почти не оставя шанс на своя съперник да играе. Неговият днешен съперник от Испания Роберто Баутист Агут е на 29 години и се намира една позиция по-високо в ранглистата под №21. Двамата никога не са се срещали до този момент в професионалния тур.


Любопитна подробност е, че и най-високите им позиции в ранглистата запазват същата тенденция - Баутиста Агут е достигал най-много до №13, а Карлович - №14. Рекордната позиция на испанеца обаче дойде през миналата година, докато хърватинът се намираше там пред вече далечната 2008 година.


От началото на сезона Баутиста Агут има 19 победи и 7 поражения, като успя да спечели една титла - в самото начало на годинав Ченай. На Australian Open той достигна до четвърти кръг, където бе спрян от Милош Раонич, преди да дойде в София, където трябваше да защитава своя трофей, но без спрян на полуфиналите от Давид Гофен. Преди дни на турнира в Мюнхен Агут загуби полуфинала от бъдещия шампион Александър Зверев.


Далеч по-зле се представя Карлович, който има 6 победи и 8 загуби през 2017 година, а най-доброто му постижение са два четвъртфинала в ATP 250 турнири - в Доха (загуба от Вердаско) и и в Будапеща (загуба от Алиаз Бедене). 

 


Що се отнася до директните двубои, и двамата съперници не са сред най-големите любимци на Гришо. В професионалния тур българинът има два сблъсъка с Баутиста Агут - при първия от тях през 2013 година в Пекин победата е за испанеца след 6:4, 6:2, но година по-късно на Australian Open Димитров взима реванш след 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Двамата имат и още два мача на турнири от по-нисък ранг, като отново делят по една победа.


Ако победител от днешния мач се окаже Карлович, това ще бъде шести негов двубой срещу Димитров. Българинът води с 3:2 победи, като успя да обърне статистиката в последните си два мача срещу този съперник през 2016 година - Гришо записа победи в Истанбул в изключително оспорван мач с два тайбрека и на "Мастърс" турнира в Канада. През 2014 година хърватинът спечели мача им от първи кръг на "Ролан Гарос", макар малко по-рано в Рим Гришо да беше стигнал до победата. Първият им мач изобщо пък беше пред 2013 година в Загреб при нова победа с два тайбрека, този път на сметката на домакина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини