Григор Димитров срещу Филип Колшрайбер (превю)



08-05-2017 06:16 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу германеца Филип Колшрайбер в двубой от първи кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид днес около 13:00 часа българско време. Мачът ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg.


Гришо се намира в неприятна серия - последната му победа дойде във втори кръг на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс срещу Михаил Южни, когато българинът се наложи с 6:4, 6:0. В трети обаче нашето момче загуби от Джак Сок, а след това записа три последователни загуби в още на старта на своето участие. В Маями той беше спрян от Гуйдо Пея след 3:6, 6:7(4), в Маракеш отстъпи на опитния Томи Робредо след 4:6, 6:1, 1:6, а в Монте Карло наглед непретенциозният германец Ян-Ленард Щруф го победи също в три сета - 6:4, 3:6, 2:6.


Това представяне далеч не кореспондира с началото на сезона за Григор, което беше почти шеметно - българинт успя да достигне до полуфинал на Australian Open и да спечели титлите в Бризбън и София, записвайки победи над играчи като Доминик Тийм, Милош Раонич, Кей Нишикори, Ришар Гаске, Давид Гофен и други. Единственото поражение на Гришо в тези месеци дойте от Рафаел Надал на полуфиналите в Мелбърн, при това след изключителна петсетова драма. 


Любопитна подробност е, че Гришо и днешния му съперник никога досега не са се срещали в тура, въпреки сериозния опит и при двамата играчи. Германецът е на 33 години и е професионалист от 2001 година, като е достигал най-много до №16 в света. Той може да се похвали със седем титли от ATP, като цели пет от тях са на червени кортове. За последно Филип Колшрайбер вдигна трофей през 2016 година горе долу по това време на годината - на турнира в Мюнхен, който през уикенда беше спечелен от Александър Зверев. Германецът има и още 9 изгубени финала в кариерата си.


Що се касае до настоящата му форма, тя не би трябвало да плаши Григор. В тазгодишното издание на турнира в Мюнхен Колшрайбер не успя да защити трофея си и отпадна във втори кръг от Орасио Себайос, след като в първи беше победил младата звезда Каспър Рууд. Седмица по-рано в Барселона той отстъпи още в първия си мач на корееца Хьон Чун. В Маракеш обаче Колшрайбер успя да стигне до финал, загубен от Борна Чорич. На двата досегашни Мастърс турнира 33-годишния германецът стартира директно от втори кръг и отпадна след една победа - над Долгополов в Индиън Уелс и над Тейлър Фриц в Маями, преди да загуби в трети съответно от Стан Вавринка и Рафа Надал. Като цяло той има 14 победи и 10 загуби през сезона, като е губил още от играчи като Николас Алмагро, Виктор Троицки, Гаел Монфис, Мартин Клижан и Анди Мъри.


Конкретно в испанската столица Григор Димитров има повече позитивни спомени - през миналата година той отпадна още в първи кръг от Пабло Кареньо Буста, но през 2015 година достигна до четвъртфиналите, където загуби от Рафаел Надал, а преди това беше победил тогавашния №9 Стан Вавринка. През 2013 пък Гришо успя да надвие в Мадрид световния №1 Новак Джокович във втори кръг, преди да бъде спрян от Вавринка в трети. Именно трети кръг е най-голямото постижение на Колшрайбер в Мадрид, но през далечната вече 2009 година. През миналата година германецът отпадна на старта от Пабло Куевас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини