Ноле оптимист: Няма да стоя дълго без треньор (снимки)



07-05-2017 16:34 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Шампионът в Мадрид от 2011 и 2016 Новак Джокович се появи в добро настроение за първата си пресконференция след обявяване на раздялата с треньорския си екип, но показа оптимизъм и желание за още успехи.

„Мариян (Вайда) ми бе като брат, също сме семейни приятели с ежедневен контакт, така че раздялата бе много емоционална, приехме го по добър начин. Преди десет години той бързо се приспособи от състезател в треньор, вечно ще съм му признателен за работата и подкрепата. Последните 6 месеца нямах постижения, чувствах нужда от промяна и гледам да изживея спокойно този процес на трансформация, без да бързам. Ново е за мен, анализирам играта си, искам да се подобря. Животът винаги ти поднася предизвикателства и в процеса, независимо колко е дълъг, се подобряваш като човек и професионалист.“

Ноле, носител на 12 титли от Големия Шлем призна, че сега тренира с брат си Марко, в екипа остават Пепе Имас и физиотерапевтът Лукас:

„Имам рутина след толкова години по турнири, не съм забравил да удрям тенис-топки. Мотивиран съм да продължа да се състезавам на най-високо ниво. Рафа, Роджър и Анди си имат екипи, не мога да се сравнявам с тях, следвам моя живот и кариера и искам да строя нови пътища, или история, кой знае. Не мисля да остана дълго без треньор. Трудните пътеки водят до прекрасни места!“ – завърши философски сърбинът, който този месец навършва 30 години.    

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА НА НОЛЕ В МАДРИД

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини