Григор и Рафа събраха над 1000 човека на тренировка



06-05-2017 19:03 | Златка Замова

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 
Повече от 1000 души публика се събраха по обяд днес на крайния 13-и корт в Мадрид, за да наблюдават тренировката на местния любимец Рафаел Надал и Григор Димитров. В почивния ден големият тенис комплекс „Каха Махика" се напълни с над 50 000 желаещи да гледат голям тенис, билетите тръгваха от 24 евро и за уикенда набързо свършиха.


Рафа и Гришо направиха добро занимание под ръководство на треньорите си Тони Надал и Дани Валверду, работиха по ударите, направиха интензивен сет за щастие на многобройните зрители. Стотина късметлии се настаниха на по 2 реда седалки от двете страни на игрището, останалите се бутаха да зърнат по нещо от спектакъла, имаше и специална охрана, регулираща интереса. Навръх Гергьовден нашия отново показа сигурност, хубави удари и умения в играта. Рафа, 4-кратен шампион тук, бе прецизен, идва в отлична форма след 10-те титли в Монте Карло и Барселона и е сред фаворитите. Той и Гришо могат да се срещнат само на финал в турнира.


25-годишният българин си тръгна под аплаузите на хората след час и половина тренировка, Рафа, поуморен, първо си почина 12-13 минути, после продължи удряйки здраво с втория си треньор Карлос Моя. Бившия номер 1 в света Моя (40 години, баща на 3 деца) показа перфектни форхенд и бекхенд и завидна форма.


Миналогодишният шампион Новак Джокович също тренира срещу двама спаринги вчера вечерта на централния корт „Маноло Сантана“, днес ще разцъка с 38-годишния гигант с мощн сервис Иво Карлович. Ноле си води сам заниманията с помощник с видео камера, след като преди дни се раздели с целия си екип начело с дългогодишни треньор Мариян Вайда, а през зимата уволни и Борис Бекер.

 

Темата е широко коментирана тук на турнира, сърбинът има да защищава доста точки от титлите в Мадрид, Рим и „Ролан Гарос“, специалистите се чудят дали ще може да възстанови високото ниво на игра и запали отново победната искра.

Снимки: Даниел Касас

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини