Една тренировка на Гришо с Мъри в Мадрид (снимки)



05-05-2017 18:08 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

13 часа след като спечели подгряващия „Тайбрейк Тенс“ турнир Григор Димитров направи ползотворна 100-минутна тренировка с лидера в мъжкия тенис Анди Мъри. Двамата приятели се подготвяха на открития корт 6 в комплекса „Каха Махика“ с треньорите си Дани Валверду и Джейми Делгадо, на съседен също от 13 ч местно време тренира и Мария Шарапова.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРЕНИРОВКАТА ВИЖТЕ ТУК!

През нощта в Мадрид валя дъжд, но мрачната прогноза за деня не се сбъдна, бе топло, слънчево с минаващи облаци и повратлив вятър. Постепенно заниманието събра към 300 човека. Анди започна малко мудно при сервисите, но Гришо му удари един ас в лакътя без да иска, извини се и го събуди, за анекдот на разгрявката. После двамата спретнаха мачле с шоу за публиката, което прерастна в нелош трилър.

Шотландецът, двукратен олимпийски шампион, победител тук през 2015 и финалист 2016, пласираше сервис, но на 50%. Григор не му отстъпваше по сила и точност на минаващите удари, превъзхождаше на форхенд и го принуди да бърка.

Валверду му говореше спокойно и тактично след всяка точка, правеше корекции. Българинът затвърди добрите впечатления от играта си в „Тайбрейк Тенс“ и дава надежди за добро завръщане след серията от 4 ранни отпадания.

Около 50 младежи се наредиха чинно на опашка след тренировката за автографи и снимки с 13-ия в ранглистата Димитров, Анди остана за още малко занимание.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини