Григор пред Tennis24.bg: Ще се боря за място в Лондон (ексклузивни снимки)



05-05-2017 10:31 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който в средата на месеца става на 26 години, се радваше на трофея от благотворителния турнир „Тайбрейк Тенс“ (чиния с причудливи златисти овални пластики – като от надуваем балон) и го показа на неколцината чакащи го снощи журналисти, сред които и кореспондентът на Tennis24.bg. Специално за единствената българска медия на Мутуа Мадрид Оупън Гришо разкри, че е преболедувал вирусно заболяване:

„Чувствам се все по-добре с всеки изминал ден, имах малко вирус преди старта в Монте Карло, но и това е част от играта, случва се. Починах си малко, от няколко дни пак съм на корта. През последните седмици не бях в най-добро състояние, не искам нищо да очаквам, но както винаги ще се боря тук и в предстоящите 2-3 турнира на червено, знам че мога да играя хубаво. Трябват ми добри резултати именно на тази настилка, ако искам да стигна финала в Лондон в края на годината.“     

Григор потвърди, че заедно с треньора си Дани Валверду са фокусирани в поставените цели:  
„Пак свършваме в полунощ ... но определено бе хубава подготовка, някои здрави точки разиграхме. Много ми харесва трофея, вече знам че ще е на централно място у дома поставен. След първия тайбрек бях доста нервен и си казах – наслаждавай се! Просто се радвам, че съм тук. Готвя се за следващата седмица да съм на 100%.

Правя рутинните неща, но трябва да съм внимателен с тялото си, знам как да възстановявам, как да стоя затоплен между двубоите. Но беше много забавно с колегите тази вечер, всички се предизвиквахме, показвахме си снимки, говорихме си за любими за правене неща...готино бе да сме заедно! Мисля и за публиката бе интересно да ни види така сплотени, затова и подобни събития са важни, малко извън официалния турнир хората да се забавляват“.    

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ НА ГРИГОР НА TIE BREAK TENS

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини