Милион причини да бъде мотивиран



Милион причини да бъде мотивиран
Свързани играчи
Тагове
04-05-2017 15:34 | Станко Димов

Роджър Федерер се радва на най-добрия си старт на сезона от 2006-а година насам. 35-годишният швейцарецът спечели титлите от Australian Open, Индиън Уелс и Маями, като в момента се отдава на заслужена почивка, преди да се върне на корта в края на месеца за „Ролан Гарос”.

„Все още се наслаждавам на живота в Тура, в противен случай нямаше да бъда тук в момента. Да играя пред пълни трибуни, да участвам в забавни събития, да разговарям с медиите понякога или да правя всичко със семейството и отбора ми. Да играя за родината ми. Имам милион причини да бъда мотивиран”, коментира Федерер, цитиран от Tennis World USA.

„Изключително спокоен съм. Не съм се чувствал толкова спокоен от доста години. Чувствам се и презареден и освежен след почивката, която си взех миналата година”, каза още Федерер.

Маестрото пропусна последните 6 месеца от миналия сезон, за да успее да се възстанови напълно от травмите в гърба и коляното, които го тормозеха месеци преди това.

Федерер започна настоящия сезон като №17 в ранглистата, но само за 3 месеца успя да се изкачи до №4. Спечелването на още един от оставащите до края на сезона три турнира от Големия шлем ще отвори значително пътя на швейцареца към връщането на №1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини