Матс Виландер: Искам финал Федерер - Надал



26-01-2011 05:11 | Николай Драгиев

Легендата на световния тенис и коментатор на "Евроспорт" Матс Виландер изрази надеждата си във финала на Australian Open 2011 да видим битка между първите двама в света - Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Според него това би било важно, тъй като не се знае колко дълго Федерер ще има нужното желание и мотивация да поддържа това ниво.

Виландер коментира и ситуацията в целия турнир. "Досега всичко е както се очаква. Най-добрите печелят своите мачове. Това че нямаше изненади не е много хубаво според мен, макар в някои срещи това да бе близо. Струва ми се, че настилката е малко по-бърза, а може би играчите удрят по-здраво," смята Виландер.

"Мисля че при мъжете, дистанцията между Федерер и Надал е все по-скъсена. С всеки голям турнир става все по-малка. Щом Жил Симон е толкова близо, значи и другите могат. Тук не говорим толкова, че играчите са близо да победят най-добрите, а че правят по-завързани срещи. Сега е по-интересно. Ето Бердих и Сьодерлинг победиха Федерер на Уимбълдън и "Ролан Гарос".

Според шведа финалът би трябвало да е между Федерер и Надал или поне неговото желание е такова. "Надявам се да видим Федерер срещу Надал. Искам да ги гледам на финал докато Федерер все още има същата мотивация и ентусиазъм. Той е много вдъхновен в момента, но това няма да трае вечно. Той е на почти 30 и разбра, че повече няма да може да стои на своя трон. Сега трябва да се примири с по-малко.

 

"Сякаш той призна: "Да, аз не мога да победя Надал с моя стил на игра." Ако Надал не се бе появил, Федерер нямаше причина да сменя начина си на игра. Той разбра, че като се защитава няма да може да му се противопостави. Във всеки случай искам да видя финал между двамата, докато това съперничество още е живо."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини