Пол Анакон: Тежкият мач със Симон бе добър знак



25-01-2011 21:56 | Николай Драгиев

Треньорът на Роджър Федерер Пол Анакон е доволен от изявите на своя възпитаник по време на Australian Open. Според Анакон не неговото присъствие, а огромния обем работа свършена от Фед, е в основата на добрата му игра от края на 2010 година.

"Той изигра страхотен мач срещу Вавринка. Всеки мач е различен, така че не можем да правим изводи как ще се представи той в оставащите срещи. Рецептата за работа с Федерер е много лесна, тъй като той е страхотен играч и работи много здраво," коментира Анакон.

"Моята работа е да направя така, че Федерер да покаже най-добрата си игра. Аз съм само част от неговия екип. Ако аз не съм тук, то Северин Люти му помага. Всички ние обсъждаме стратегията, тренировките, говорим за всичко. Работим в синхрон," споделя още американецът.

За Анакон трудният мач срещу Жил Симон не е повод за притеснение, а напротив. "На големите турнири не е добре да имаш много тежки мачове. Но един или два е добре. Той е напълно възстановен и това повече не е проблем. Едно подобно предизвикателство е чудесно за Роджър. Победата в него е добър знак."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини