Григор отстъпи с една позиция в ранглистата



24-04-2017 09:07 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров отстъпи с една позиция в световната ранглистата при мъжете и от новата седмица се намира под №12 в света. Гришо не успя да се възползва от отворилата се възможност да изпревари Жо-Вилфред Цонга и отпадна още в първия си двубой в Монте Карло.


Загубата на позиция на практика се дължи на силното представяне на Давид Гофен, който успя да достигне до полуфинал в Княжеството и се показва с три места до №10 в света, което е неговото най-добро постижение. 


Благодарение на спечелената десетата титла в "Мастърс" турнира в Монте Карло, с две позиции до №5 в ранглистата се изкачва и Рафаел Надал. Точно толкова места в ранглистата губи Кей Нишикори, който от новата седмица заема №7 в света при мъжете. 


Другият най-голям прогрес в Топ 20 е дело на Лука Пуй, който се изказва с три места до №14, като се намира на около 350 точки от Григор Димитров. Дебют в Топ 20 и своето най-добро класиране в кариерата регистрира финалистът в Монте Карло - 29-годишният Алберт Рамос-Винолас. Той се изкачва с 5 места до рекордното 19-то място в ранглистата.

 

Най-голям прогрес в Топ 100 изобщо регистрира сръбският ветеран Янко Типсаревич, който се изкачва с 18 позиции до №71 в света, следван от младия американец Франсис Тиафо, който прогресира с 15 позиции до №72. Със 7 позиции нагоре до №52 се придвижва германецът Ян-Ленард Щруф, което се дължи най-вече на победата над Григор Димитров.


На път да излязат от Топ 100 с най-много загубени позиции - по 14, са Федерико Делбонис (№98) и Александър Долгополов (№82).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини