Рамото на Джокович не пострада, за разлика от шансовете му за №1



22-04-2017 08:49 | Николай Драганов

Новак Джокович падна и удари своя десен лакът в третия сет на своя двубой от четвъртфиналите срещу Давид Гофен в Монте Карло, но според самия сърбин ударът не е довел до контузия. Пострадали са обаче надеждите на Ноле за по-бързо завръщане на върха в ранглистата при мъжете, призна той.


Сравнително ранната загуба на "Мастърс" турнира в Княжеството ще направи далеч по-трудна тази задача. Джокович не успя да се възползва от ранното отпадане на световния №1 Анди Мъри, а в следващите седмици сърбинът има да защитава цели 3600 точки. В този период на миналата година той спечели титлата в Мадрид, игра финал в Рим и след това спечели "Ролан Гарос". От началото на тази година Ноле е спечелил само 655 точки. 


Анди Мъри със сигурност засега ще запази позицията си, но двамата играчи с най-големи шансове да го изместят изглеждат Роджър Федерер и Рафаел Надал, които стартираха сезона далеч по-добре от Джокович. Надал продължава напред в Монте Карло в преследване на титла №10 от тази надпревара, а Федерер е водач във временната годишна ранглиста след победите си на Australian Open и в Индиън Уелс и Маями. 


Добрата новина за Ноле, който пропусна "Мастърс" турнира в Маями заради контузия именно в лакътя, е че той избегна тежка трамва при падането. В пресконференцията след двубоя Джокович коментира, че е бил по-повлиян от слънцето, отколкото от падането при своята загуба. В края на мача слънцето осветяваше по изключително силен начин адвантидж полето, а същевременно другите части на корта бяха в сянка. При размяна на множество удари дори да виждаш топката се оказваше предизвикателство и за двамата.


"Рамото ми е добре. Просто е жалко, че пропуснах своите шансове в началото на третия сет да направя втори пробив", каза Джокович, който водеше с 4:2 в решителната последна част. "Беше почти невъзможно да се играе... Бях изключително затруднен от тази светлина. При 4:3 загубих подаването си. От тази страна е много трудно, когато ти свети директно в очите. И двамата имахме големи проблеми от тази страна. Давид успя да задържи подаването си при 5:5 от тази страна, което беше невероятно от негова страна. Но аз не успях", обясни Ноле. 


Въпреки разочароващата първа загуба от Давид Гофен в кариерата му, довела до отпадане преди полуфиналите и то на т.нар. "домашен" турнир за Ноле в Монте Карло, той изглежда ще се съсредоточи върху тренировките, вместо да вземе уайлдкард за някоя по-малка надпревара преди следващия "Мастърс" в Мадрид на 7 май.


"Клеят е доста специфична настилка, която изисква много практика, много движение. Надявам се, че ще успея да се погрижа за това през следващите седмици. Не планирам да играя в някоя надпревара. Мисля, че ще се завърна чак в Мадрид. Но ще видим", остави все пак отворена вратичка сърбинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини