Надал зае последното място на полуфиналите



21-04-2017 22:12 | Любомир Тодоров

Деветкратният шампион от турнира в Монте Карло от "Мастърс 1000" сериите Рафаел Надал зае последното място на полуфиналите.

Испанецът, който е №4 в схемата, победи непоставения Диего Шварцман от Аржентина с 6:4, 6:4 след точно 100 минути игра.

Южноамериканецът започна с пробив на нула, но Рафа взе четири поредни гейма след това. Шварцман направи нов брейк за 3:4, а после и изравни резултата. В деветия гейм левичарят от Манакор спаси точка за пробив, след което измъкна подаването си и после затвори частта при първата си възможност след 52 минути игра.

Надал проби от 0:40 във втория гейм на следващия сет. Аржентинецът обаче тутакси на свой ред постигна брейк на 15 за 1:2. После Шварцман направи нов пробив, при това на нула, за да поведе. Рафа най-сетне взе подаването си за 3:4, за да прекъсне серията от четири поредни загубени гейма. После на свой ред направи брейк на нула и тук някъде силите на съперника му попривършиха. При резултат 4:5 170-сантиметровият Диего сервираше за оставане в мача. Но Надал спечели гейма на нула, за да затвори мача, вземайки последните 14 точки в срещата.

Във втория полуфинал в събота Рафа се изправя срещу №10 в схемата Давид Гофен. Двамата не са играли до момента. В първата среща Алберт Рамос-Виньолас ще мери сили с Люка Пуй.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини