Григор Димитров се включи в благотворителен търг



25-01-2011 15:53 | Станко Димов

Григор Димитров, заедно с още 7 родни спортни звезди, се включи в благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!". Най-добрият български тенисист, заедно с Таня Богомилова, Невяна Митева, Матей Казийски, Станка Златева, Веселин Топалов, Екатерина Дафовска, Детелин Далаклиев се обединиха около инициатива, организирана от собственика на сайта "Център спорт" и репортер във вестник "Нова добруджанска трибуна" Руслан Йорданов.


Той ще организира търг в интернет с лични предмети /фланелки, плувни шапки, очила, шах и др./ с автограф на олимпийските ни, световни и европейски шампиони - повечето от тях избирани за Спортист №1 на България през последните години. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на родителите на 4-годишната Александра Маркова от Добрич, която се нуждае от лечение в Израел. Досега семейството и приятелите на детенцето са събрали над 13 хиляди лева чрез различни кампании, подкрепени от певци, училища и детски градини, политици, медии и цялата общественост на Добричка област

Любителите на спорта и бизнесмени ще имат уникалната възможност да наддават за бялата плувна шапка с трибагреника на олимпийската ни шампионка от Сеул 1988 Таня Богомилова. Плувна шапка е предоставила и другата ни златна рибка в историята на родното ни плуване - Невяна Митева.

 

Настоящата най-добра спортистка на страната ни Станка Златева се включва в благородната кампания със свое трико. В търга ще участва и фланелка на една от най-големите звезди на световния волейбол Матей Казийски. Тенисист №1 на България Григор Димитров също изпрати в Добрич своя фланелка с автограф. Олимпийската ни шампионка в биатлона от Нагано 1998 г. и Спортист №1 на България през същата година Екатерина Дафовска подпомага инициативата със стартов номер от Холменколен.


Гросмайстор Веселин Топалов, който е световен шампион по шахмат и Спортист №1 на България за 2005 година, предостави шах. Златният медалист от шампионата на планетата в Милано и Спортист №1 на страната ни за 2009 година Детелин Далаклиев също е дал съгласие да подкрепи благотворителната кауза.



Кампанията ще се проведе в сайтовете centersport.org и ndt1.com през втората половина на февруари и ще продължи 7 дни. Идеята е Седмицата на доброто да се превърне в традиция, като през следващите години със средствата от продадените предмети на топ спортисти да се подпомагат талантливи състезатели от Добрич.

Профилът на Алекс във Фейсбук е "Да протегнем на Алекс ръка!".

Родителите на Алекс са разкрили и банкова сметка:

IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини