Джокович хвърли ръкавицата, очертава се зрелище с "ФедЕкспрес"



25-01-2011 13:20 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за полуфинал на Australian Open, след като победи неочаквано лесно в 3 сета Томаш Бердих. Сърбинът се наложи с 6:1, 7:6 (5), 6:1 и подпечата визата си за полуфинала, където го чака шампионът Роджър Федерер.


Ноле показа страхотен тенис и даде сериозна заявка ако не за титла, то поне за място на финал. Почти всичко, което опита световният номер 3 на корта се получаваше, а Бердих на моменти изглеждаше просто като спаринг партньор.

 

Любопитен е фактът, че Джокович достига до полуфинал в Мелбърн за втори път след 2008-ма година, когато триумфира с отличието.


"В много точки сменях темпото. Изкарах го от комфортната зона, исках да бъда вариативен и се получи. Вторият сет бе много равностоен и ключов. Успехът в него ме успокои. В началото имах малко проблеми с контактните лещи, но всичко се оправи", разкри след мача Джокович.


"Ако продължавам да играя така имам шанс за титлата. Със сигурност ще ми бъде трудно срещу Федерер, защото той е сред най-великите в историята", сподели още Ноле.


Първият сет на мача се разви изцяло по вкуса на Джокович. Ноле бе по-агресивен и заслужено първи стигна до брейк-пойнт. След като на два пъти не сполучи, при третият сърбинът бе безпощаден и поведе с 3:1 гейма.

 

Това сякаш вдъхна допълнителна увереност у Ноле, който до края на сета летеше на корта и не оставяше шанс за отговор на добрата си игра. Заслужено Ноле стигна до втори пробив, след което със сервис на своя страна нямаше проблем да поведе в резултата.


Бердих се пробуди в началото на втората част. След като бе спаси две поредни точки за пробив, чехът най-накрая се справи с подаването на съперника и поведе с 3:1 гейма. В седмия гейм обаче Джокович върна пробива, след като изпълни няколко впечатляващи удара, в това число и лоб срещу снажния чех. Борбата на корта продължи и двамата вкараха сета в тайбрек, спечелен от Ноле със 7:5 точки.


За да се спази традицията първият пробив в третия сет дойде в...четвъртия гейм и бе дело на Новак Джокович. От тук до края Бердих се предаде и световният номер 3 подпечата мястото си на полуфинал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини