Джокович се измъкна след 2 часа и половина



18-04-2017 18:30 | Любомир Тодоров

Двукратният шампион от "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло Новак Джокович показа колебания при завръщането си след едномесечна пауза, но измъкна победата и е в трети кръг.


Вторият поставен сърбин надигра Жил Симон от Франция с 6:3, 3:6, 7:5 след повече от два часа и половина игра. Предишният мач на бившия №1 беша на 16 март, когато загуби от Ник Кириос в Индиън Уелс. Ноле направи близо 40 грешки в срещата и се измъкна в края на третия сет, когато съперникът му сервираше за победата при 5:4.


Симон проби в откриващия гейм на мача, но Ноле моментално направи рибрейк. Джокович реши сета с пробив за 5:3, след което затвори частта при свой начален удар на нула.


В следващия сет двамата отново си размениха ранни пробиви като този път първо Новак успя при 2:1, а Симон го върна. В петия гейм 29-годишният белградчанин имаше 4 точки за нов пробив, но игра пасивно и французинът измъкта подаването си. Веднага след това тенисистът от Ница направи нов брейк за 4:2. До края той нямаше проблеми и изравни частите.


32-годишният Симон нанесе първи удар в третия сет. От 15:40 той направи брейк за 3:2. По сценария от предишните части Джокович го върна тутакси. Французинът наказа неуверения бивш водач в ранглистата с пробив за 5:4. След това Жил сервираше за място в третия кръг, но нервите му не издържаха и Ноле върна брейка на 30. В 12-ия гейм сърбинът стигна до мачбол и го реализира след аут от форхенд на Симон.

Новак направи 6 пробива от 16 възможности, докато французинът постигна 5 брейка от 6 шанса. Белградчанинът вкара 61 процента първи сервис и спечели 63 процента от точките при неговото разиграване. 

 

Следващият съперник на Джокович ще бъде определен утре в двубоя между Карен Хачанов от Русия и Пабло Кареньо Буста от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини