Григор Димитров научи името на първия си съперник



18-04-2017 13:30 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу квалификанта Ян-Ленард Щруф на „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло. Двубоят между двамата стана факт, след като германецът победи участващия с „уайлд кард” Каспер Рууд на старта в Княжеството с 6:4, 6:4. Припомняме, че като осми поставен Григор стартира в надпреварата директно от втори кръг.

Това ще бъде трети двубой между Димитров и Щруф, като до момента българинът няма загубен сет от този опонент. Те се срещнаха за първи път на финал на „Фючърс” турнир в Германия през вече далечната 2010-а, а нашето момче се наложи със 7:5, 7:5.

Вторият им мач е на ниво АТР 250 и се проведе на паметно за Григор място – надпреварата в Стокхолм през 2013-а. Тогава българинът се наложи с 6:1, 6:3, а в последствие спечели първата си АТР титла.

В момента Ян-Ленард Щруф е на 58-а позиция в ранглистата, където Димитров е 11-ти. Спечелилият двубоя ще се класира за III кръг, където ще срещне Диего Шварцман или Роберто Баутиста Агут.

Това ще бъде пето участие на Димитров в основна схема в Монте Карло. Най-доброто постижение на българина в турнира е достигането до четвъртфинал през 2013 и 2015. Миналият сезон Григор приключи участието си във втори кръг.

При победа Григор Димитров ще прекъсне серията от 3 последователни загуби в Тура (Индиън Уелс, Маями, Маракеш).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини