Григор нетърпелив да излезе на домашните кортове в Монте Карло (видео)



18-04-2017 13:14 | Tennis24.bg

Григор Димитров вече няколко дни е в Монте Карло, където тази седмица ще участва на местния „Мастърс 1000” турнир. Българинът започна сезона на клей с фалстарт, след като миналата седмица загуби първия си двубой на червено в Маракеш, отстъпвайки пред Томи Робредо. Сега Григор ще има възможност да се реваншира, при това в града, където живее.

„Най-вълнуващото от тази част от годината е, че съм си у дома. Всичко в Монте Карло ми е познато, а и усещам. Клеят е фантастичен, всичко изглежда невероятно. В един от най-добрите тенис клубове в Европа сме”, коментира Димитров пред сайта на АТР.

„От няколко седмици тренирам на клей и чувствам, че движението ми се подобрява. Много е важно от момента, в който започнеш да играеш на тази настилка, да се увериш, че имаш правилния модел на игра. Малко по-натоварващо е за краката, трябва да играеш по-интелигентен тенис, да си по-прецизен.

Физически се чувствам добре, което е добър знак. Нямам търпение да започна да играя и да видя какво мога да направя.

Малко са седмиците, в които съм у дома. Правя моите си неща – ям вкъщи, разхождам се. Настройката е по-различна и напрежението е по-малко. Семейството ми е с мен, невероятно е. Такива моменти отключват у мен допълнителна енергия и ме зареждат с позитивни емоции, а от такива неща се нуждаеш на клея”, коментира Димитров.

Припомняме, че най-добрият български тенисист е поставен под №8 в основната схема и ще започне участието си в турнира директно от втори кръг, където ще срещне квалификанта Ян-Ленард Щруф или участващия с „уайлд кард” Каспер Рууд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини