Димитров започна със загуба на клей (видео)



13-04-2017 16:30 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на турнира на клей в Маракеш, Мароко, Григор Димитров отпадна в първия си двубой.

Най-силният български тенисист в историята отстъпи неочаквано на Томи Робредо от Испания след 4:6, 6:1, 1:6 след час и 48 минути игра. Това беше трета поредна загуба за него след тези от Джак Сок в Индиън Уелс и от Гуидо Пея в Маями.


Гришо стигна до единствената си точка за пробив във втория гейм, но 34-годишният съперник се защити успешно. В седмия гейм Димитров допусна пробив. Той направи двойна грешка, която даде брейк пойнт на Робредо, а сред това топката му от форхенд се спря в мрежата. В последния гейм испанецът, който в момента е 385-и в ранглистата, спечели на нула, за да затвори сета за 40 минути.


Във втората част първият поставен проби от 0:40 във втория гейм и после затвърди за 3:0. Това бе посрещнато с овации от нашите сънародници на трибуните, които бяха с голям трибагреник. Димитров дублира пробива за 5:1. В следващия гейм поведе с 40:15 и изравни частите при втория си сетбол, когато Робредо изпрати топката в аут.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК! 

 

Димитров изигра един много слаб сервис гейм и това позволи на ветерана да го пробие на нула за 0:2. Веднага след това българинът имаше три точки за връщане на брейка, но Робредо се измъкна. После испанецът проби пак и дръпна с 5:1, а след това затвори двубоя при първия си мачбол.

Григор постигна общо 5 аса и направи 3 двойни грешки. Той вкара едва 51 процента първи сервис и спечели 76 процента от точките при неговото разиграване. Димитров имаше 9 точки за пробив, но реализира само две, докато 34-годишният идпанец осъществи и трите си възможности за брейк в срещата.

Следващата седмица българинът ще играе на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло.

Ето най-интересното от срещата Димитров - Робредо:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини