Надал: Имам шансове за титлата на Ролан Гарос



13-04-2017 12:13 | Любомир Тодоров

Бившият номер едно в света Рафаел Надал имаше достатъчно време, за да се подготви за сезона на любимия му клей. Това му даде самочувствие да очаква добро представяне през април и май.


Испанският левичар тренира повече от седмица в своята академия в Майорка с 18-годишния норвежец Каспер Рууд. Утре сутрин Рафа пристига в Монте Карло, където следващата седмица ще открие на червено.


"Когато се връщате на турнир, където сте бил толкова успешен, спомените са много важни. Бих искал да спечеля в Монте Карло и ако се представя добре, имам своите шансове", заяви пред IB3 TV деветкратният шампион Надал.


След Княжеството носителят на 14 титли от Големия шлем ще участва в Барселона, Мадрид, Рим и разбира се на "Ролан Гарос", където има също девет титли.


"Ако играя добре, имам шансове да се боря за победата в Париж, иначе - не. Просто е и не е свързано с мечти за победа или не", коментира суха Рафа Надал.


Въпреки, че е само на 600 точки от четвъртия в ранглистата Роджър Федерер, испанецът смята, че е малко вероятно да бъде в Топ 4 за "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини