Гришо срещу Робредо или квалификант на старта в Маракеш



08-04-2017 18:35 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите ATP 250 в Маракеш с двубой срещу Томи Робредо или квалификант, определи изтегленият днес жребий. Гришо е поставен под №1 в схемата на турнира в Мароко и почива във втори кръг, а във втори очаква победителя от двубоя между испанеца или играч, който ще дойде от квалификациите.

 

Димитров и Робредо имат три срещу помежду си до този момент, като испанецът води с 2:1 победи. В първия им сблъсък през 2013 година Робредо записа победа 7:5, 6:1 в Барселона, а Гришо взе реванш година по-късно в "Мастърс" турнира в Канада след 7:5, 5:7, 6:4. Отново испанецът се оказа победител през 2015 година на "Мастърс"-а в Индиън Уелс след 6:4, 1:6, 7:5. В момента Робредо се намира под №386 в ранглистата, а през 2017 година има едва две победи 2 победи и 4 загуби.


При евентуална победа на българина, на четвъртфиналите той може се срещне с друг испанец - Николас Алмагро, който в първи кръг играе срещу Раду Албот или един измежду Карлос Берлок и №6 в схемата Беноа Пер. 


Най-високо поставен в тази част на схемата и съответно потенциален съперник на Гришо на полуфинал е Филип Колшрайбер, който също почива в първи кръг, а във втори ще срещне Малек Джазири или Жереми Шарди. В тази част на схемата е и Марсел Гранойерс, който е потенциален съперник на Колшрайбер на четвъртфинал.


Поставен №2 в Маракеш и водач на долната част на схемата отново е испане. Алберт Рамос-Винолас, който във втори кръг очаква Мартин Клижан или квалификант. Тук са още играчи като Миша Зверев, Паоло Лоренци, Диего Шварцвам, Федерико Делбонис и други.


Турнирът  Grand Prix Hassan II в Маракеш (Мароко) стартира в понеделник, а Гришо се включи в него до голяма степен изненадващо, като получи уайлдкард от организаторите на турнира. Това ще бъде първа надпревара за него на клей през 2017 година. Българинът стартира сезона по невероятен начин и спечели два трофея, но отпадна рано на "Мастърс" турнирите в Индиън Уелс и Маями съответно от Джак Сок и Гуйдо Пея.


ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини