Надал на три крачки от мечтата (видео)



24-01-2011 13:17 | Станко Димов

Рафаел Надал е последният, който си гарантира място на 1/4-финал на Australian Open. Световният номер 1 се наложи с 6:2, 6:4, 6:3 над Марин Чилич и продължава да бъде без загубен сет в Мелбърн.

 

Хърватинът Чилич, който видимо не бе в най-доброто си физическо състояние след тежкия мач с Иснър, така и не успя да разгадае подаването на Надал и не стигна до нито един пробив. За сметка на това Рафа се възползва от своите шансове във всеки един от сетовете и безпроблемно записа 25-ти пореден успех в турнири от Големия шлем.


Следващият съперник пред световния номер 1 ще бъде неговият сънародник Давид Ферер, който по-рано тази сутрин се справи с приятната изненада Милош Раонич (Канада).


"Бях нервен в минутите преди мача. Знаех, колко агресивен играч е Чилич. Опитах се да играя интензивно през целия двубой и съм доволен от това, което направих", коментира Рафа след мача.


"За първи път от началото на турнира се чувствам перфектно на корта. Вече не се потя като луд, както беше в първите срещи. Това е най-важното за мен. Сега ми предстои мач с Давид Ферер, който от началото на годината се представя отлично и не случайно няма загуба.

 

"Радвам се за него, той е страхотен състезател. Очаквам с нетърпение мача ни и ще видим какво ще се получи", коментира още световният номер 1.


До момента Надал и Ферер са играли общо 14 пъти, като Рафа има 11 победи. Любопитното е, че два от трите успеха на Ферер са на твърда настилка.

 

Последната победа на 28-годишният състезател обаче датира от 2007-ма година. От тогава насам Рафа има записани седем поредни успеха.





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини