Мико пред Tennis24.bg: Не трябва да подценяваме никого (снимки)



06-04-2017 14:27

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

България направи първа крачка към успех в двубоя с Армения, след като Димитър Кузманов надви с 6:3, 7:6 (0) Микаел Качатрян след час и половина игра в „Санта Марина”, Созопол. Пловдивчанинът имаше известни затруднения във втория сет, когато изоставаше с пробив, но все пак успя да навакса пасива и в последствие затвори мача в два сета.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА МИКО ВИЖТЕ ТУК!

„Радвам се, че успях да стигна до крайния успех и да дам аванс в първия ден на мачовете ни. Не играх по най-добрия начин, допусках доста непредизвикани грешки, в много от ситуациите прибързвах. Времето наистина е кофти, но това се отнася и за двамата играчи, така че не може да бъде никакво оправдание. Надявам се в следващия мач Сашо (Лазов) да успее да затвори срещата”, коментира Кузманов пред Tennis24.bg.

„Първите мачове винаги са по-трудно. Аз самия си направих мача труден, той не ме затрудни, но аз прибързвах в някои ситуации и му позволих да си повярва и да поведе във втория сет. Успя да ме изкара от ритъм с бавни, повдигнати топки, накъса ми ритъма и ме принуди да правя непредизвикани грешки”, каза още националният ни състезател.

Относно предстоящия в петък двубой с Гърция, Мико каза следното: „Отборът на Гърция го познаваме по-добре. Лично аз съм играл с тяхната втора ракета преди няколко години. Те не са с най-добрия си тенисист в момента – Циципас, така че ситуацията е благоприятна за нас. Но както казах и на колегите си – не трябва да подценяваме никого, защото всеки се бори за родината си. Трябва да се раздаваме във всеки мач на 100%”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини