Ирландия се радва на отсъствието на Гришо за Купа Дейвис



01-04-2017 10:53 | Николай Драганов

Капитанът на ирландския национален отбор по тенис Конър Ниланд коментира пред местни медии задоволството си от факта, че България ще бъде без своята звезда Григор Димитров през следващата седмица в Созопол. Страната ни е домакин на надпреварата от Група III на зона Европа, а мачовете ще се проведат от 5-ти до 8-ми април


"25-годишният Димитров, който спечели турнира в Куинс през 2014 година, а малко след това игра полуфинал, в момента се намира под №13 в ранглистата, но няма да участва на турнира в Созопол", пише Irishtimes.com. Изданието допълва, че жребият все още не е изтеглен, но Ирландия и домакинът България са поставени в жребия и могат да се срещнат, ако преодолеят своите групи. 


"България можеше да има Григор Димитров, но той не е включен в състава. Той играе за България преди няколко години, но не го е правил отдавна. Техният най-високо ранкиран играч сега е някъде около №300", коментира капитанът на отбора Ниланд.


"Молдова има играч под №80 - Раду Албот, който достигна до втори кръг на Уимбълдън през миналата година и в първи кръг на Australian Open през тази, но и той няма да играе. Люксембург пък има Жил Мюлер (№29), но и той ще отсъства", продължава своя анализ ирландския капитан.


"От четирите поставени отбора - Ирландия, Молдова, България и Люксембург, само ние ще бъдем с всички най-добри играчи, а останалите ще имат липсващи фигури. Но България ще има домакинско предимство, както и някои играчи около Топ 300 - 400, които могат да бъдат трудни за побеждаване", заключва изданието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини