Федерер: Показах голямо сърце



31-03-2017 12:07 | Станко Димов

Роджър Федерер спаси два мачбола и се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Маями, след като се наложи с 6:2, 3:6, 7:6 (6) над Томаш Бердих. След срещата швейцарецът изрази задоволство от успеха си, но също така похвали опонента си.

„Имам няколко тежки загуби в Маями в миналото – двубои, които трябваше да спечеля, но не го направих. Единият беше срещу Томаш, но също така и срещу Нишикори. Доволен съм, че успях да спечеля днес”, коментира Федерер пред ESPN.

„Определено имах късмет в края, но в същото време показах, че имам голямо сърце. Получи се страхотен двубой, няма съмнение в това”, каза още Федерер.  

Последният път, когато швейцарецът победи след спасен мачбол беше срещу Марин Чилич на Уимбълдън миналата година. От началото на сезона Маестрото вече има 17 победи и 1 загуба. Това най-силния старт на годината за Федерер от 2006-а. За първи път от 2011-а пък швейцарецът достига до полуфинал в Маями.

В спор за място на финал 4-ият в схемата Федерер ще се изправи срещу Ник Кириос. Двамата са се срещали само веднъж – на старта на турнира в Мадрид през 2015-а, когато победата отиде на сметката на австралиеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини