Федерер унижи Хюит



25-01-2010 13:10 | Станко Димов

В типичния си неповторим стил Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Той победи бившия номер 1 Лейтън Хюит с 6:2, 6:3, 6:4 за два часа игра и му нанесе 15-о поредно поражение. С отличната си игра швейцарецът хвърли ръкавица на Надал, Мъри и Джокович, които също са с амбиции за финал.

За самия мач няма какво толкова да се каже освен, че Федерер показа игра от най-добрите си дни. Първите два сета бяха изключително мъчителни за Хюит, тъй като Роджър буквално не грешеше. 6:2 и 100% точки на първи сервис за Фед. Във втората част световният номер 1 пък спечели 100% от точките на втори сервис и логично затвори с 6:3.

Най-равностойно бе в третия сет, когато Хюит допусна пробив, но намери сили да го върне за 4:4. След малко проблеми, Роджър все пак се справи с 6:4.

В четвъртфиналите Федерер го чака Николай Давиденко. Руснакът записа две блестящи победи над световния номер 1 само за последните няколко месеца, но в Мелбърн ситуацията предполага да бъде много по-различна.

"Когато видях жребия - Хюит в четвърти кръг, бях много доволен. Той се справи добре като стигна дотук. Като цяло той е страхотен съперник. Лейтън знае как да играе, но аз имам добри последни няколко мача срещу него (15)", леко нагло заяви Федерер след мача пред микрофона на Джим Къриър.

"Ние с Лейтън сме добри приятели. Затова го поканих на "Hit for Haiti", където направихме чудесно шоу. В нашия спорт цари феърплей. Надявам се и другите спортове да подхождат така", похвали себе си и фондацията си Роджър, която е насочена в помощ на Африка.

"Давиденко ме победи в последните ни два мача. Повишил е нивото си на игра, подобри сервиса си. Дори и да играем пет сета, надявам се да го победя", разясни още Роджър.

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини