Надал обърна Колшрайбер след 0:6 в мач №1000 (ВИДЕО)



27-03-2017 08:20 | Николай Драганов

Носителят на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал преодоля един от най-слабите моменти в своята кариера и реализира обрат срещу Филип Колшрайбер в двубой от четвърти кръг на "Мастърс 1000" турнира в Маями. В своя мач №1000 в ATP испанецът успя да се възстанови след изгубен на 0 първи сет и в крайна сметка се наложи с 0:6, 6:2, 6:3.


"Хиляда мача са доста. Очевидно това е добра новина, защото показва, че имам дълга кариера. Дълги години слушах, че ще има къса кариера, така че това е важно за мен", коментира 30-годишният Надал, който вече има 37 победи и 11 загуби в Маями - един от едва трите "Мастърс" турнира, които не печелил. 


"Спомням си първия ми мач много добре, защото беше у дома в Майорка. Беше и първата ми победа в ATP, а чувството беше страхотно", добави Матадора. Благодарение на обрата, Рафа си гарантира сблъсък с французина Никола Маю, който победи Гуидо Пея след 6:4, 6:3. На старта на турнира 158-мия в света Пея отстрани Григор Димитров. Надал и Маю са се срещали само два пъти в професионалния тур, като делят по една победа. 


Надал влезе в мача срещу Колшрайбер като абсолютен фаворит, водейки с 13:1 победи, като единствената му загуба е на трева през 2012 година в Хале. Но германецът започна отлично мача, справяйки се по страхотен начин със сервиса му. До края на първата част Колшрайбер спечели 65% от сервисите на Рафа (13 от 20), които му донесоха три пробива и сет на 0 след само 25 минути. Надал напусна корта след края на сета и се завърна нов играч. Благодарение и на публиката той успя да пробие съперника си при 3:2 във втория сет, което му донесе успеха, а в третата част изгуби едва една точка на свой сервис (20 от 21) и записа своята 822 победа в тура.


"Той правеше всичко както трябва, така че това е спорта. Загубих сета, защото той беше твърде добър, това е", коментира Надал. "Но мачът е дълъг и хубавото е, че издържах на напрежението. Справих се в началото на втората част и мисля, че играх страхотно до края", добави той. Колшрайбер пък може да напусне турнира с удовлетворението, че за последно някой е взимал сет на 0 на Рафа преди две години. Това се случи на четвъртфиналите на Australian Open 2015 срещу Томаш Бердих, който Надал изгуби. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини