Джокович със страхотна победа, Бердих разгроми Вердаско



23-01-2011 07:47 | Николай Драгиев

Световните номер 3 и 6 Новак Джокович и Томаш Бердих оформиха първия наистина страхотен четвъртфинал от Australian Open 2011. Те буквално размазаха двама от най-добрите испански представители - съответно Николас Алмагро и Фернандо Вердаско.

Особено впечатляващ бе Джокович. Сърбинът се разправи за 106 минути с с 14-ия в света Алмагро с 6:3, 6:4, 6:0 като дори за момент не бе затруднен. Освен всичко Ноле бе вдъхновен и от Ана Иванович, която наблюдаваше неговия мач.

По този начин Джокович достига поне четвъртфинал на последните 13 от 15 участия в турнири от "Големия Шлем".

Във всеки един от трите сета Джокович повеждаше с пробив от самото начало и и до края нямаше абсолютно никакви проблеми.

Не по-малко лош бе Томаш Бердих, който също влиза в добра серия на турнирите от "Големия шлем". Чехът наказа с 6:4, 6:2, 6:3 Фернандо Вердаско за два часа игра.

В първия сет Вердаско поведе с пробив, но се самоунищожи със 17 непредизвикани грешки. Бердих не трябваше да прави нищо специално за да поведе с 6:4.

Вторият сет бе същият. Този път Бердих допусна едва една непредизвикана грешка при 11 за Вердаско. Освен всичко е сервисът не помагаше на Вердаско.

В решителния трети сет Бердих буквално не сбърка разиграване и закова 19 уинъра.

Досега в двубоите на Бердих и Джокович, сърбинът води с 4:1 победи. Те се срещнаха три пъти през 2010 година. Най-важната победа обаче взе Бердих, който размаза Ноле в полуфиналите на Уимбълдън с 3:0 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини