Федерер с победа на старта в Маями



25-03-2017 22:50 | Николай Драганов

Шампионът от Australian Open и Индиън Уелс Роджър Федерер започна с победа участието си на "Мастърс" турнира в Маями. Маестрото се наложи над младия Франсис Тиафо (САЩ) след 7:6(2), 6:3 в отделните части в двубой от втори кръг и първи за Федерер в турнира.

 

19-годишният Тиафо стартира от квалификациите, а в дните преди мача призна, че е голям почитател на своя именит съперник. Той започна седмицата под №101 в ранглистата, но е сочен за голям талант и бъдеща звезда. Това бе първи негов двубой срещу играч от Топ 10, като най-високо класирания съперник, срещу когото досега се е изправял, е Давид Гофен (загуба в Индиън Уелс през 2016 година).

Младокът започна мача на много стабилно ниво, като не допусна дори точка за пробив в първия сет. Стигна се до тайбрек, където опитът на Федерер си каза дума, швейцарецът поведе с ранен пробив и 3:0, а до края записа още два минибрейка и спечели категорично със 7:2 точки. 


На старта на втората част Тиафо дори успя да пробие подаването на носителя на 18 титли от Големия шлем, който само преди седмица спечели турнира в Индиън Уелс, губейки само веднъж подаването си в целия турнир. Още във втория гейм обаче Федерер върна пробива, а в шестия успя за втори път да вземе подаването на младия си съперник, което се оказа достатъчно за крайния успех.

 

В Маями Маестрото преследва 91-ва титла в своята кариера и 26-та от "Мастърс" сериите. 35-годишният швейцарец има 14 победи и само една загуба през 2017 година. Роджър е двукратен шампион от турнира в Маями - през 2005 и 2006 година. 

 

В следващия кръг Роджър Федерер очаква победителя от двубоя между Робин Хаасе и Хуан Мартин дел Потро. Евентуален сблъсък срещу Дел Потро ще бъде под №21 между двамата, като Федерер води с 15:5 победи. За последно те играха един срещу друг през 2013 година на финалите в Лондон, а победата беше за Федерер. Единствената титла на Дел Потро от Големия шлем обаче беше извоювана именно срещу Маестрото през 2009 година на US Open.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини