Изненадваща загуба за Григор



25-03-2017 05:25 | Станко Димов

Григор Димитров допусна изненадваща загуба в първия си двубой от „Мастърс 1000” турнира на твърди кортове в Маями. Най-добрият ни тенисист отстъпи с 0:2 сета пред Гуидо Пея, в отделните части 3:6, 6:7 (4) след близо два часа игра.

Деветият поставен Димитров има за какво да съжалява, тъй като през втората част пропусна два сетбола, но и в двата случая сервира левичаря от Аржентина, който в крайна сметка затвори двубоя в тайбрек. Това беше втори дуел между двамата, а 158-ият в света Пея взе реванш за поражението от българина във Вашингтон, отново на твърди кортове, преди няколко години.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Димитров е „Мастърс 1000” в Монте Карло, който започва в средата на април и с който българинът ще открие сезона на клей в Европа.

Първият пробив в мача бе дело на Пея, който успя да дръпне в резултата с 3:1 гейма. Още в следващия гейм обаче Димитров навакса брейка, при това справяйки се с подаването на опонента си на 0. В осмия гейм Пея отново проби, след което реализира третия си сетбол – 6:3.

През втората част пробиви нямаше, макар на два пъти Григор Димитров да беше само на точка от сета. При 5:4 и 6:5 българинът докосваше успеха, но и в двата случая не сполучи. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Пея се наложи със 7:4 точки и си гарантира място в трети кръг.

Гришо завърши с 18 печеливши удари срещу 38 непредизвикани грешки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини