(Не)Наказаха Григор



23-01-2011 03:25 | Николай Драгиев

Асоциацията на професионалните тенисисти най-после се реши да постанови наказание спрямо Григор Димитров за инцидента на турнир в Хелзинки в края на миналата година, когато той си позволи саморазправа със съдия.

10 хиляди долара и три седмици извън корта ще бъде санкцията за Гришо, съобщи "24 часа". Първата седмица (от 3 януари) изтече, другите две поредни са от понеделник (22-и). На Australian Open той бе допуснат, тъй като турнирът е под патронажа на ITF (Международната тенис федерация).

На практика обаче това наказание е символично, поне що се отнася до периода, в който състезателните права на българина са спрени. В действителност той пропуска само два възможни турнира - "Мастърс 250" в Ченай и "Мастърс 250" в Йоханесбург, който стартира от 31 януари, но това надали обърква неговите планове особено. По неприятна е сумата, с която е глобен, като към нея се прибавят още 2000 евро, които му бяха отчислени още в Хелзинки от наградния фонд.

Очаква се Григор да участва на турнир в Ротердам от седми февруари, когато наказанието му вече е изтекло. Там той ще трябва да се пусне в квалификациите. Той има добри спомени от тази надпревара, тъй като тъкмо в холандския град, той победи Томаш Бердих и взе сет на Рафаел Надал.

Малко след това той ще се пусне и в Марсилия, където също изигра паметен двубой - с Жил Симон.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини