Агаси: Големият проблем на Джокович не е контузията



20-03-2017 16:54 | Станко Димов

Андре Агаси коментира срива в играта на Новак Джокович, който се забелязва в последните месеци. В неделя сърбинът сподели в профила си във „Фейсбук”, че няма да защитава титлата си от силния турнир в Маями, тъй като има контузия в лакътя на дясната ръка. Според Агаси обаче не травмата е най-големият проблем на носителя на 12 титли от Големия шлем.

„Ако проблемът на Джокович беше физически, то той щеше да се вижда с просто око. Според мен става въпрос за нещо емоционално, психическо, което е зад завесите и за което само той и неговият екип знаят. Но Джокович е твърде добър и ще намери изход от ситуацията”, коментира Агаси пред „Гардиън”.  

„Ноле трябва да намери перспектива позовавайки се и на историята. Когато си разчиствал тренировъчния корт от бомби и шрапнели ясно си разбрал колко тежък може да бъде животът”, каза още Агаси.

От началото на сезона Джокович се провали в опитите си да защити титлите от Australian Open, Индиъм Уелс и Маями. На този етап не е ясно кога точно сърбинът ще се завърне на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини