Федерер няма представа къде ще играе след Маями



19-03-2017 17:11 | Станко Димов

Сезон 2017 започна по фантастичен начин за Роджър Федерер. Бившият №1 в света спечели рекордна 18-та титла от Големия шлем, след като триумфира на Australian Open през януари. Освен това швейцарецът се класира за финал на първия в календара „Мастърс 1000” турнир – в Индиън Уелс, където в спора за трофея ще се изправи срещу Стан Вавринка.

Следващата седмица Федерер ще участва на надпреварата в Маями, която също е от категория „Мастърс 1000”. Швейцарецът обаче няма представа каква ще бъде програмата му в сезона на клей, който започва съвсем скоро.

„Ще видя как ще се представя в Маями, след това ще реша къде ще играя (в сезона на клей). Решението ми ще бъде базирано върху това да остана здрав и мотивиран. Не искам да играя прекалено много, да пътувам прекалено много, само и само да участвам някъде. Не съм на корта заради това. Искам, когато стъпя на корта, хората да видят истинската ми същност. Дадох си обещание, че ще участвам само в турнири, в които имам желание да бъда. След Маями ще видим каква ще бъде програмата ми”, коментира Федерер.

Предварителните очаквания са Федерер да пропусне „Мастърс 1000” в Монте Карло и да се върне на корта в Мадрид и Рим, които са от същата категория.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини