Федерер победи Надал за трети път поред и чака Кириос (видео)



16-03-2017 07:43 | Любомир Тодоров

Роджър Федерер спечели за трети пореден път сблъсъка на титаните срещу Рафаел Надал и е на четвъртфинал в Индиън Уелс, където го очаква Ник Кириос, отстранил действащия шампион Новак Джокович.

Швейцарският маестро победи този път испанския левичар с категоричното 6:2, 6:3. Предишните успехи на рекордьора по титли от Големия шлем бяха на финалите в Базел и Australian Open. В общия баланс Рафа води с 23-13.

Федерер започна двубоя с пробив, след като съперникът му изпрати форхенда си в аут. Във втория гейм 35-годишният Роджър беше изправен пред първия си брейк пойнт в турнира, но го неутрализира и до края на двубоя нямаше повече опасности за него. Бащата на четири деца проби пак за 4:1 и лесно затвори сета.

Във втория Надал започна със сервис гейм на нула, решен да промени събитията на корта. Но Федерер отвърна също с гейм на нула, а веднага след това направи и брейк за 2:1. в Заключителния гейм при подаване на Рафа четирикратният шампион от Индиън Уелс дръпна с 40:15 и реализира още първия си мачбол.

"Много е приятно чувството, когато си спечелил последните три мача. Но най-важният успех беше в Австралия. Това беше голяма победа за мен при моето завръщане. Всички мачове, които сме играле с Рафа са уникални и незабравими за двама ни, без значение дали печелим, или губим. Очевидно нямам време за празнуване този път", заяви Роджър след срещата.

Негов съперник в следващата фаза е австралиецът Ник Кириос. Мургавелкото от Канбера спечели единствната среща помежду им, която беше на клей в Мадрид през 2015-а.

Кириос победи шампиона от последните три издания на турнира в Индиън Уелс Новак Джокович с 6:4, 7:6(3) и прекъсна серията му от 19 поредни успеха в Калифорния. Ник спечели срещу сърбина и преди дни на четвъртфинала в Акапулко.



По ирония на съдбата единственият пробив в мача дойде в първия гейм. До края 21-годишният австралиец имаше още четири брейк пойнта, но вторият в света Ноле ги отрази, но сам не успя да стигне до точка за пробив.

Кириос сервираше прекрасно и завърши с 14 аса, като спечели общо 86 процента от точките при разиграно първо подаване.

Ето най-интересните моменти от мачовете миналата нощ:




 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини