Тони Надал съвсем се оплете за работата с Рафа



14-03-2017 14:27 | Станко Димов

Ще продължи ли Тони Надал да работи с племенника си Рафаел и през сезон 2018? Към днешна дата еднозначен отговор на този въпрос няма. В началото на февруари най-известният чичо в света на тениса изненадващо обяви, че за последна година ще пътува с Рафаел по турнири. Сега обаче Тони смени плочата и в прав текст заяви, че ще бъде на разположение, когато Рафа има нужда от него.

„Положението е много ясно. Бях на треньорски семинар и ме попитаха за академията ми в Манакор. Винаги съм казвал, че искам да имам дейно участие в нея и ще се радвам, ако догодина съм още по-обвързан с нея. Тогава някой ме попита: „Това означава ли, че повече няма да пътуваш с Рафа?”. И аз не отговорих. Никога не съм казвал на този журналист, че съм решил да напусна тима на Рафа.

Бях с Магнус Норман, треньорът на Вавринка. Те го попиха: „Кой решава как да протече една тренировка?”. Норман отговори: „Играчът”. Аз казах същото нещо и допълних: „Моят случай е различен, защото аз съм с Рафаел през целия му живот. Когато той беше малък, аз взимах решенията за всичко. Когато обаче порасна, и в екипа ни влязоха други хора – неговият баща, агентът му ... нормално е”.

„Не се интересувам от числа. Не знам колко дълго ще останем в един турнир, или какви са отношенията с медиите. Моята работа е да развивам играч. Всеки може да тренира Джокович, Федерер, Мъри или Рафаел. Много е вероятно, дори когато по-малко неща зависят от теб, нещата (с тях) да се получават добре. И след това казах истината. Аз съм на години. Рафа е добре с Франсиско (Роиг) и Карлос (Моя). Бих се радвал да оставам повече време в Академията. Това е всичко. Ако следващата година Рафаел ме помоли да бъда до него в Монте Карло и Париж, аз ще приема. Или, ако другите в екипа не са там, аз ще бъда там”.

Може ли ситуацията да бъде какво винаги е била? „Както винаги – не, защото пътуванията означават да бъда повече треньор. Не е едно и също да изкараш с Рафаел 2 седмици в годината или 22. Така че, когато той си е у дома, аз ще го тренирам както съм го правя тази година”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини