Рафа напред в Индиън Уелс след солиден успех



13-03-2017 09:30 | Николай Драганов

Трикратният шампион от Индиън Уелс Рафаел Надал се класира за трети кръг в тазгодишното издание на първия за годината "Мастър" турнир след победа с 6:3, 6:2 над Гуйдо Пея. В следващия кръг Рафа ще срещне стар познайник - Фернандо Вердаско, наложил се над Пиер-Хюз Хербер след 7:6(5), 6:1.


До този момент Надал и Вердаско са се срещали 18 пъти, като Рафа води с 15:3 победи. Пет от техните седем последни сблъсъка обаче се стигат до решаващ сет. Въпреки това Надал е спечелил и двата им мача в Индиън Уелс - през миналата година и през далечната 2007-ма. 


"За мен беше първи мач, в който не очаквам невероятни неща. Опитах се просто да бъде стабилен. Опитах се да напипам ритъма си и успях. В някои моменти играх добре, в други не чак толкова. Важото е, че спечелих без да изгубя сет. Радвам се за някои от нещата, които направих на корта. Като цяло смятам, че изиграх солиден мач", коментира Рафа след успеха над Пея.


За последно Надал отстъпи в битката за титлата в Акапулко на Сам Куери, което пък бе първият му турнир след финала на Australian Open, загубен от Федерер. Рафа има 28 титли от сериите "Мастърс" сред които и три в Индиън Уелс, където за последно спечели трофея през 2013-та година.


"Не съм изиграл нито един много лош мач през годината. Изиграх някои страхотни двубои - в Мелбърн, в Акапулко, в Бризбейн играх добре. Много съм щастлив от начина, по който започнах сезона. Сега имам нова възможност, знам че попаднах в много тежка част на схемата, но нека видим какво ще се случи", коментира Надал, който все още чака първа титла през 2017 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини