Възраждащата година на Григор Димитров



07-03-2017 14:07

В навечерието на първия за сезона „Мастърс 1000” турнир в Индиън Уелс, Ник Маккарвъл сподели на официалния сайт на надпреварата няколко елемента, които заслужават внимание преди битките в калифорнийската пустиня. Журналистът постави Григор Димитров сред тенисистите, които имат сили да спечелят трофея. Маккарвъл определи началото на годината на българина за „възраждаща”. Ето и част от другите акценти, на които наблегна журналистът:

Джокович в опит да напише нова история
След като спечели турнира в последните 3 години, Новак Джокович ще се опита да стане първият, който печели надпреварата в 4 поредни издания, както и да добави общо 6-и трофей от турнира. Той пристигна в Индиън Уелс като №2 в света, непосредствено зад Анди Мъри, който ще се опита да спечели трофея за първи път, точно както стори в Дубай миналата седмица.

Серина е фаворит, Азаренка отсъства
Дубълът Индиън Уелс – Маями, който Виктория Азаренка направи беше сред най-добрите постижения за сезон 2016. Бившата №1 в света, която стана майка за първи път пред декември миналата година, все още не се е завърнала на корта. Без съмнения фаворит №1 сега е Серина Уилямс, която е двукратна шампионка тук. 35-годишната америнка показа жестока форма през януари в Австралия, където спечели рекордната в Оупън ера 23-та титла от Големия шлем. Турнирът в Индиън Уелс е първи за Серина след триумфа в Мелбърн.

Завръщането на Роджър и Рафа
Докато Мъри и Джокович са под №1 и №2 в схемата, финалистите от Australian Open Роджър Федерер и Рафаел Надал се завръщат успешно към най-силните си дни. Федерер, точно като Серина, постави нов рекорд в Оупън ерата, печелейки 18-а титла от Шлема в Мелбърн. От своя страна Надал има финали в Австралия и миналата седмица в Акапулко, превръщайки се в опасност за всеки един опонент. И двамата (Федерер и Надал) са печелили по няколко пъти титлата в Индиън Уелс.

Кой може да спре Серина?
С отсъствието на Азаренка, в схемата се появяват няколко имена, които заслужават внимание. По-голямата сестра на Серина – Винъс, която е на 36, игра в Австралия първи финал в Големия шлем от 8 години насам. Бившите шампионки в Индиън Уелс Симона Халеп и Каролина Вожняцки също могат да бъдат фактор. Ангелик Кербер не започна годината по желания от нея начин, но световната №2 направи солиден пробив в Дубай преди 2 седмици, където стигна до полуфинал. Другите претенденти: Победителката в Доха Каролина Плишкова (15-2 победи от началото на сезона), Гарбине Мугуруса - шампионка от „Ролан Гарос” 2016, винаги опасната Доминика Цибулкова, финалистката от 2015 Агниешка Радванска, опитната Светлана Кузнецова и Мадисън Кийс, за която това ще бъде първи турнир за сезона.



Претендентите при мъжете
Голямата четворка винаги приковава най-много внимание, но това в никакъв случай не означава, че останалите в схемата нямат шанс. Стан Вавринка е лидер в това отношение. Трикратният шампион в Големия шлем загуби от Роджър Федерер на полуфинал на Australian Open. Григор Димитров се възражда през 2017, като достигна до финалната четворка в Мелбърн. Сан Куери също заслужава внимание след зашеметяващия успех в Акапулко миналата седмица. Ник Кириос сякаш намери сили да мине на следващата предавка, побеждавайки Новак Джокович в Акапулко. Внимание заслужават още Кей Нишикори, Жо-Вилфред Цонга, Доминик Тийм и Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини