Тортата на Ноле – атракцията на еврошампионата



03-03-2017 18:04 | Tennis24.bg

Основен туристически атракцион за гостите на европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград (Срб) е ресторант, пише BGathletic.com.
 
Това обаче не е обикновено заведение, а заведението на тенисист №2 в световната ранглиста Новак Джокович. Ресторантът с обикновеното, но всъщност оригинално име, „Новак” се намира само на около километър от „Комбанк Арена”, където се провежда еврошампионата.
 
В почивките между сесиите атлетическа Европа се изсипва в завдението, което представлява един спортен музей. Всички купи и трофеи на Ноле са изложени в ресторанта – и тези от Големия шлем, и тези от по-нисък ранг турнири в тениса, и тези от различни престижни класации. Без никаква консумация може да влезеш и да разгледаш залата, отрупана с купи и снимки на великия спортист. Снимките са позволени.
 
В самото заведение тенис закачките не отсъстват. Тенис топки оформят ефектно колони, а стените са отрупани картини на сръбския художник Братислав Мушички. Творецът е овековечил велики спортисти в ефектни модернистични картини.
 
Акцент в менюто пък е торта „Новак”, а цените са съвсем „народни” – такива, за каквито можеш да се нахраниш във всяка кръчма в Белград. Самият Джокович не пропуска да се срещне с феновете си в заведението. Последната му визита в ресторанта е била преди месец, похвалиха се сервитьорите.     
 
В ресторант „Новак” е помислено за всичко. Преди да си тръгнеш може да си купиш и сувенир или спортна екипировка от линията „Новак Джокович”.
 
Самият Ноле е сред рекламните лица на европейското първенство в родния му град.

Снимки от ресторант „Новак” разгледайте  - ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини