Джокович преодоля трудно Клижан



01-03-2017 07:26 | Любомир Тодоров

След повече от месец без участие в турнири от АТР световният №2 Новак Джокович се завърна в играта в Акапулко с трудна победа.

Сърбинът се наложи с 6:3, 7:6(4) над Мартин Клижан от Словакия след повече от час и половина игра на турнира от категория АТР 500 в Мексико.

Водачът в схемата Ноле изглеждаше доста неуверен в началото и трябваше да спасява общо 4 точки за пробив на левичаря от Братислава в първите си 3 сервис гейма. Постепенно Джокович намери своя ритъм и успя да постигне брейк за 4:2, което му беше достатъчно, за да спечели сета.

Във втората част Клижан заигра още по-агресивно и принуди именития си съперник да се защитава на 2 метра зад крайната линия в опит да отразява мощните му форхенди. Словакът проби за 4:2, но Новак моментално направи рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който бившият номер едно беше на ниво и спечели мача.

Джокович завърши с 9 уинъра и 11 непредизвикани грешки срещу 25 уинъра и 30 грешки за Клижан.

След сензационното си отпадане във втория кръг на Откритото първенство на Австралия на 19 януари белградчанинът участва само в мача на Сърбия за Купа "Дейвис".

Във втори кръг Ноле очаква Хуан Мартин дел Потро в блокбъстър. Аржентинецът се измъкна след два часа и половина срещу 19-годишния американец Франсис Тиафо с 6:4, 3:6, 7:6(1).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини