Титла от Мастърс 1000 ще е успех за Григор



28-02-2017 19:44 | Николай Драганов

Титла от сериите "Мастърс 1000", постояннство през сезона и още силни представяния в турнирите от Големия шлем. Това е дефиницията за "успешен сезон", която дава на Григор Димитров авторитетния тенис портал Tennis.com. Експертът на изданието Стив Тигнър анализира някои от нашумелите от началото на сезона имена в света на мъжкия и женския тенис, като обръща специално внимание и на Гришо. 


"През 2017 година Димитров има 16 победи и едва две поражения, които му донесоха две титли и полуфинал в турнир от Големия шлем. Той изглежда готов да се завърне в топ 10 за първи път от три години насам. Така и трябва да бъде при играч с неговите талант и възможности. За да определим как ще представи Димитров до края на сезона първо би трябвало да дефинираме какво би било успех за него. Дали това е да спечели първа "Мастърс" титла? Да достигне още някои полуфинал в Шлема? Да се задържи в топ 10? Да запази добрата си форма седмица след седмица? Да побеждава играчите от Топ 5? Да спечели някой от оставащите турнири от Големия шлем?", анализира Тигнър.

 

"Има хора, които наблюдавайки неговата игра и спомняйки си за вниманието, което генерира към себе си през годините, ще сметнат всичко по-малко от титла от Големия шлем за провал за него. И ако Димитров завърши кариерата си без да е постигнал това, това ще бъде разочарование. Все пак, относно този сезон, бих искал да го видя като част от играчите от Топ 5, 6 или 7 - да покаже тяхното постоянство. Достигане напред в турнирите от Шлема и спечелването на "Мастърс" титла ще бъдат удовлетворяващи за момента. Той достигна прекалено далеч и играе твърде добре, за да направи нещо по-малко от това", обобщава експертът Тигнър.


След отличния старт на сезона и титлите в Бризбън и София, както и достигането на Гришо до полуфинал в Мелбърн, Димитров допусна едва втора загуба през сезона от Давид Гофен на турнира в Ротердам. Малко преди участието си там Гришо обяви, че ще пропусне турнира в Марсилия, за който бе дал предварителна заявка. Очаква се Димитров да се завърне на корта за първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс, който започва в началото на март. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини