Федерер започна с лесен успех в Дубай



27-02-2017 18:13 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер започна с лека победа участието си в турнира в Дубай от категория АТР 500.

Третият поставен швейцарец се наложи с 6:1, 6:3 срещу Беноа Пер от Франция след само 55 минути игра в мач, който на моменти приличаше повече на демонстративен. Това бе първи двубой за 35-годишния Роджър от 29 януари, когато спечели титлата от Откритото първенство на Австралия.

След 1:1 Федерер не загуби повече гейм до края на частта. Той проби за 2:1, а в следващата игра отрази общо три точки за рибрейк на Пер. При 1:4 брадатият французин поиска лекарска помощ за проблеми в десния прасец. 27 минути продължи сета.

Във втората част Маестрото проби на нула за 3:2. При 3:5 Пер сервираше за оставане в двубоя. Роджър поведе с 40:0 и всичко свърши при третия мачбол след неуспешен опит за къса топка на французина.

Във втория кръг седемкратният шампион в Дубай Федерер ще играе срещу руснак. Това ще бъде победителят в утрешния двубой между Михаил Южни и квалификанта Евгени Донской.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини