Гришо бил като скандален смартфон - твърде горещ



27-02-2017 12:06 | Николай Драганов

Григор Димитров в момента е по-горещ от Samsung Note 7, пишат в САЩ. Скандалният модел мобилен телефон бе спрян от продажба, тъй като се взривяваше при зареждане и в самолет заради дефект в батерията, пише "България днес".

 

В случая обаче сравнението е комплимент за българския тенисист. В спорта горещ означава да си във форма. “Димитров няма спиране тази година с баланс 16:2, две титли и е №13 в света”, пише Джон Уертхайм. Експертът на списание “Спортс илюстрейтид” отговори на въпрос на читател как така миналата година той и жена му отписали Григор с извода, че не може да използва таланта си, а сега отново играе добре.

 

Според Уертхайм след тежките месеци завръщането на Димитров започнало на турнира в Торонто, когато бе на 2 точки от загуба срещу Юичи Сугита, но елементарна грешка на японеца от смач връща българина в мача. С тази победа започва успешната серия на Григор, която включва победа над Рафаел Надал в Пекин и му носи добри пари.

 

“Какво точно се случи с Димитров? Много елементарно ще бъде да кажем, че неговото възраждане започва с грешката на Сугита. Но пък се убеждаваме колко бързо могат да се променят нещата. Най-после всички елементи от неговия талант работят заедно. Той взема по-добри решения по време на разиграване, избира вариант и не променя решението си. Изглежда, че се разбира много добре с треньора си Дани Валверду.”

 

Григор Димитров си взе по-дълга почивка след участието си на турнира в Ротердам и се очаква да се завърне в началото на март на първия за годината "Мастърс" турнир в Индиън Уелс.

Източник: Novini.bg 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини